Bikers'Festival De Grote Parade op het oude circuit is terug ! 

Het Circuit van Spa-Francorchamps doet haar 100-jarig bestaan alle eer aan. We weten nog dat het in 1921 met een motorrace was dat de eerste lijnen werden geschreven van de geschiedenis van het circuit, dat door de jaren heen een mondiale reputatie kreeg ! Het driehoekig circuit dat Francorchamps, Malmedy en Stavelot met elkaar verbond was destijds maar liefst 15,077 kilometer lang, voor het evolueerde naar het huidige tracé.

In het collectieve geheugen staan er nog steeds twee verschillende pistes gegrift : het ‘Grote Francorchamps’, dat tot het eind van de jaren ’70 werd gebruikt, en het nieuwe Spa-Francorchamps, dat sinds het begin van de jaren ’80 tal van piloten en fans weet te bekoren.

Het ‘Grote Francorchamps’ wordt dan weliswaar niet meer gebruikt voor wedstrijden, toch wordt het af en toe nog gereden in het kader van een rondrit. En DG Sport heeft het genoegen gehad om u daar te laten van genieten tijdens de verschillende edities van de Bikers’Classics, met de bedoeling een knipoog te maken naar het verleden en de geschiedenis van het circuit, en vooral voor het plezier van de deelnemers. Vorig jaar waren er helaas grote werkzaamheden ter hoogte van Masta waardoor deze Grote Parade niet kon plaatsvinden.

Maar, goed nieuws : die werkzaamheden zijn nu afgerond en tijdens het Bikers’Festival, zullen de oude en moderne motoren opnieuw dit tracé, dat gezorgd heeft voor een aantal fantastische pagina’s in de geschiedenis, kunnen (her)ontdekken … 

« Deze parade is toegankelijk voor alle deelnemers, zowel eigenaars en piloten van oude machines als van de moderne motoren die deelnemen aan de circuitsessies. Maar ook voor de deelnemers aan de Ardenne Moto Trail en de 1000 Virages, alsook aan de Enduro-wedstrijd ‘Les 2 Jours de Stavelot Revival’ legt Florian Juspsin, General Manager van DG Sport, uit. Beter nog, zelfs de bezoekers die met de motor naar het Bikers’Festival komen kunnen deelnemen aan de rondrit over het oude circuit. Zij moeten gewoon naar de Officiële Shop van het Bikers’Festival gaan om zich daar voor 20 euro een deelnameticket aan te schaffen. »

Burnenville, Malmedy, Meiz, Masta, Hollowel, Chefosse-Stavelot, Les Carrières, zoveel namen die de geschiedenis en de exploten van de grootste kampioenen tekenen. Plaatsen waar nu de rust is teruggekeerd maar waar je nog altijd kan rijden. En, een parade op het ‘Grote Francorchamps’, zegt het u iets ? 

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer