Bikers'Festival Wayne Gardner brengt hulde aan de carrière van Didier de Radiguès

Een van de hoogtepunten van het 1ste Bikers’Festival georganiseerd door DG Sport in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 augustus, is de tentoonstelling die na 40 jaar hulde brengt aan de overwinning van Didier de Radiguès tijdens de Belgische Grand Prix 250cc op het Circuit van Spa-Francorchamps. Deze tentoonstelling zal uiteraard kunnen rekenen op de aanwezigheid van de Belgische piloot die nadien commentator en tv-presentator werd en vervolgens fotograaf.

Maar dat is niet alles ! Een andere grote persoonlijkheid van de Moto Grand Prix, de Australiër Wayne Gardner, heeft eveneens zijn aanwezigheid bevestigd om de carrière van de Radiguès op zijn eigen manier te eren. Gardner is nu 63 en heeft zijn carrière doorgebracht in de koninginnenklasse (500cc) bij het Rothmans Honda-team. Na een eerste overwinning in 1986 op het Spaanse Jarama-circuit, won hij een jaar later de wereldtitel, en deed dat maar liefst zeven keer op rij. De teamgenoot van Randy Mamola en Mick Doohan beëindigde zijn sportcarrière op twee wielen in 1992, met 18 Grand Prix-overwinningen. Hij werd ingewijd in MotoGP Legends in 2002.

De aanwezigheid van Wayne Gardner naast Didier de Radiguès zal zeker een extra vleugje prestige toevoegen aan een evenement dat ook grootse kampioenen van het kaliber van Giacomo Agostini en Michael Dunlop zal verwelkomen !

Vanaf de allereerste editie van het Bikers’Festival legt DG Sport de lat meteen zeer hoog, met meer dan ooit de ambitie om van dit evenement een paradijs voor motorrijders te maken… See you in Spa! 

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer