Bikers'Festival Een motorevenement op maat… van motorrijders ! 

Met de organisatie van de eerste editie van het Bikers’Festival in het weekend van 12 en 13 augustus, is het duidelijk dat DG Sport twee dagen lang de wereld van motorfietsen in de schijnwerpers wil zetten en tegelijkertijd de talloze fans van tweewielers een evenement wil bieden met de bedoeling om mensen te verenigen op een hedendaags event vol passie. En als we de affiche van het Bikers’Festival bekijken kunnen we vaststellen dat deze missie ruim volbracht is…

Het enige dat natuurlijk nog restte, was het werk afmaken door er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de motorrijders zich meer dan ooit thuis voelen wanneer ze het Circuit van Spa-Francorchamps betreden. Onder de aangeboden faciliteiten kunnen we meteen wijzen op een speciale ingang voor toeschouwers die met de motorfiets komen ! Een toegang die gepaard gaat met gratis parkeren. Beter nog, er zullen ook lockers aanwezig zijn centraal gelegen op het evenement, namelijk aan het Bikers’Café, in de salons van de Eau Rouge!

Een Bikers’Café dat ook het middelpunt bij uitstek wordt, met maar liefst drie verschillende tentoonstellingen. In samenwerking met de vereniging Spirit of Speed ​​wordt Giacomo Agostini, eregast op het Bikers’Festival, geëerd, evenals de carrière van Didier de Radiguès, 40 jaar na zijn overwinning in de Grote Prijs van België 250cc. De derde tentoonstelling heeft als thema Enduro en focust op de deelname van het Belgische nationale team aan de Six Daysvan 1976.

Het is ook in het Bikers’Café dat de traditionele en altijd zeer geapprecieerde signeersessies – en selfies – zullen plaatsvinden ! – in het gezelschap van alle aanwezige sterren, waaronder Giacomo Agostini, Wayne Gardner, Didier de Radiguès, Michael Dunlop en co. De handtekeningensessies staan gepland om 13.00 uur en 16.30 uur, zowel op zaterdag als op zondag.

Een infopunt voor alle disciplines, de officiële Bikers’Festival-winkel, met t-shirts, stickers, een boek over de 100steverjaardag van het Circuit, toegang tot de Parade op het oude circuit, DG Sport heeft voor gemak gekozen door alles samen onder te brengen op dezelfde plaats. Dat betekent dat het Bikers’Café één van de favoriete plekken van het weekend wordt !

Er rest u dus nog maar één ding : er op en top van genieten ! 

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer